Am trecut deja in partea a doua a vacantei de vara si parca am vrea sa cutreieram multe, multe locuri dragi noua si locuri nevazute in celelalte vacante, sa ne relaxam prin weekend-uri departe de casa si sa avem activitati interesante alaturi de cei dragi, alaturi de familie si copii.
Asa cum v-am obisnuit, venim din cand in cand cu propuneri interesante pe blog de cum sa-ti petreci timpul frumos prin zona noastra montana. Astazi va invitam prin Zarnesti, la rezervatia LiBEARty.

 

Britanicii au investit 280.000 euro in Rezervatia de ursi de la Zarnesti

Cel mai mare tarc destinat ursilor din rezervatia de la Zarnesti a fost inaugurat in aceasta perioada de asociatia „Milioane de prieteni” Brasov. Aici a fost amenajat si primul observator subteran destinat vizitatorilor care vor sa vada ursii de la distanta mica chiar din interiorul habitatului lor natural.

Turistii pot intra astfel in observator printr-un tunel de acces lung de 35 de metri, iluminat, zidurile acestuia avand o grosime de 30 de centimetri, iar geamurile fiind similare celor antiglont. In acest spatiu octagon, de noua metri patrati, incap aproximativ zece persoane care au posibilitatea de a observa ursii din tarc prin cele sapte geamuri securizate.

Pentru ca nu vor simti deloc ca oamenii sunt prin prejma lor, ursii se vor comporta normal, iar amplasarea observatorului in apropierea unui bazin unde ursii vor veni la scaldat va oferi turistilor imagini de neuitat.

Rezervatia, care se intinde pe o suprafata de peste 60 de hectare, adaposteste in prezent 65 de ursi proveniti din captivitate. Ei au fost tinuti in conditii improprii la restaurante, benzinarii, hoteluri sau chiar manastiri. Regulile sunt stricte in timpul vizitei si este interzis nu doar sa hranesti animalele, ci si sa vorbesti tare, sa te departezi de grupul ghidat, sa faci poze cu blitz, sau sa mananci in fata animalelor.

Noi am fost si ne-a placut. Pretul de intrare este de 5 lei pentru copii si 25 de lei pentru adulti.

Sanctuarul se poate vizita in grupuri de minim 10 persoane cu ghid, de luni pana vineri intre orele 9:00 si 16:00, iar rezervarile se pot face la numerele de telefon 0731.334.792 sau 0268.471.202. Cei mici vor fi extrem de incantati! Merita sa le faceti o vizita!

Mai multe detalii pe http://ampbears.ro/ Sursa poze: facebook.com/Bear.Sanctuary/

Va puteti caza la noi, suntem la 45-60 de minute de mers cu masina de la Vila Evergreen spre rezervatia de ursi de la Zarnesti.

 

urs_brun