Traditia veche de a savura un ceai fierbinte la munte- cand ajungi la o cabana sau la o pensiune s-a pierdut in timp.
Ceaiul a disparut din majoritatea meniurilor teraselor si restaurntelor, acesta fiind inlocuit de nocivele sucuri carbogazoase de tip coca cola, pepsi, fanta. In cazul cel mai bun se poate servi o limonada cu lamaie naturala, dar nu orice locatie si nu orice sezon.
Turist band ceai
Pe langa nostalgia savurarii unui ceai bun, trebuie luate in considerare si aspectele curative ale cealui:
Ceaiul verde, numit si elixirul sanatatii, este un remediu naturist utilizat in Occident de peste 4000 de ani. Contine o cantitate mare de antioxidanti, astfel contribuie la arderea grasimilor, prin stimularea metabolismului, contribuie la prevenirea cancerului si intarirea sistemului imunitar. Ceaiul verde nu se prepara cu apa clocotita si nici nu se fierbe, deoarece isi va pierde din aroma si proprietatile benefice.
Ceaiul negru, provenit prin uscarea frunzelor binefacatoare la lumina soarelei, pana acestea se inegresc, este bogat in antioxidanti si substante active- tanini, necesare unui stil de viata sanatos. Ceaiul negru confera energie si stimuleaza activitatea cerebrala, imbunatateste activitatea sistemului cardiovascular. O ceasca de ceai negru contine jumatate din cantitatea de cofeina dintr-o ceasca de cafea.
Gustul poate fi imbunatatit cu arome de fructe sau flori- care dau o mireasma deosebita si creaza o stare de bine.
Ceasca cu ceai Lipton verde la Vila Evergreen
In meniul restaurntului Evergreen se regasesc aceste ceaiuri – bauturi tamaduitoare, traditie si respect pentru oaspetii nostri.
Ritualul prepararii, servirii si savurarii ceaiului difera de la o natie la alta. In Europa, ceaiul varsat sau pliculete este adugat in apa fierbinte si infuzat 4-6 minute pentru a-si lasa aroma. Este servit cu zahar, miere sau lapte.
Forma originala in saculet de piramida- prin care sunt prezentate ceaiurile Lipton, le fac mai atragatoare ducandu-ne cu gandul si la efectele mirifice ale piramidelor. Prin transparenta piramidelor se pot vedea bucatelele bio ale amestecului binefacator.

ceai Lipton piramida
Ca fapt divers, irlandezii sunt cei mai mari consumatori de ceai. In medie un irlandez achizitioneaza 2,71 kg de ceai uscat/an.
Deci, va invitam la Terasa Evergreen sa savurati o ceasca de ceai, intr-un decor montan deconectant!
Ceai la Terasa Evergreen

ceai de fructe de padure la Vila Evergreen
ceai verde la Vila Evergreen