Festivaluri Brasov

Informari despre festivaluri, targuri, concerte, concursuri sportive ce se desfasoara in zona Brasov si Valea Prahovei.


Festivalul Olimpic al Tineretului European

 Mascota FOTE

FOTE  se va desfasura la Brasov in perioada 17-22 februarie 2013 si va gazdui tineri sportivi din 46 de tari, cu varste intre 14 si 18 ani.


Olimpiada se va desfasura in urmatoarele baze sportive: partiile de schi alpin din Poiana Brasov, baza de sarituri cu schiurile si pista de biatlon aflate la Rasnov, Valea Carbunarii, baza de schi fond de la Valea Rasnoavei- Predeal,  partiile de snowboard din Predeal, Patinoarul Olimpic din Brasov, patinoarul din Poiana Brasov.

Hotelul Aurelius din Poiana Brasov va gazdui oficialitatile EOC pe parcursul competitiei si in Complexul “Ion Tiriac” din Brasov se va desfasura Ceremonia de Deschidere a Festivalului.

Centrul de sarituri cu schiurile de la Rasnov are in prezent trei trambuline de sarituri – de 15, 35 si 64 de metri – finalizate si omologate de FIS si o a patra, cea de 90 de metri, aflata in constructie si care va fi finalizata pana la sfarsitul anului.

Baza sportiva de la Rasnov este la ora actuala cea mai moderna, nu doar din Romania, ci si din Europa de Est.

In urma modernizarii, domeniul schiabil din Poiana Brasov s-a extins de la 50 de hectare la 80 de hectare, iar lungimea partiilor a crescut de la 13,8 km la 23,9 km.

De asemenea, a fost construit un lac de acumulare pe platoul Ruia cu o capacitate de 140.000 de metri cubi, s-au amplasat 24 de tunuri de zapada,10 fixe si 14 mobile si 120 de lanci, pentru producerea zapezii artificiale pe toate partiile, investitia totala fiind de 29 de milione de euro, fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Modernizarea domeniului schiabil a presupus si instalarea a doua telescaune, unul de patru locuri pe partia Lupului si unul de sase locuri pe partia Ruia, iar capacitatea totala de transport pe cablu a crescut de la 7.300 la 11.300 de persoane pe ora.

Predealul va gazdui competitiile de snowboard si schi fond.


Festivalul Oktoberfest din Brasov

Oktoberfest este un festival anual, aflat la a 4-a editie in Brasov, a avut loc in 6-9 septembrie 2012, dupa modelul bavarez, aflat la a 202-a editie, si marcheaza sosirea toamnei si sarbatorirea strangerii recoltei. Cunoscut si ca festival al berii si vinului, are un mare succes si in Romania. Primaria Brasov a organizat si in aceasta toamna, in Complexul Sportiv Ion Tiaric, targul mult asteptat atat de localnici cat si de turisti roamnai si straini.
Pe langa terasele restaurant unde s-au putut servi specialitatile gastronomice si multe sortimente de bere si vin, au fost organizate programe artistice, famfare, dansuri germanice, parada de costume nationale, jocuri si concursuri distractive.

Pentru anul 2013 se pregatesc 10 zile de distractie la cote maxime in perioada 06-15 septembrie. Se estimeaza o crestere a numarului de vizitatori straini.
5% reducere la cazare!
 X
*~* Aboneaza-te la newsletter sa primesti parola prin e-mail

5% reducere la cazare!