Relaxare activa la Predeal

Motive pentru a alege petrecerea vacantelor in statiunea romaneasca, montana - Predeal

Panorama centru Predeal vedere spre munte

Acces facil: cea mai inalta asezare urbana din Romania amplasata in centrul tarii

Orasul Predeal sub deviza "Relax while keeping fit" este o statiune cu statut international, situata pe Valea Prahovei intre muntii Bucegi si muntii Baiului, pregatita atat pentru sezonul alb, cu partii de schi pentru incepatori si avansati cat si pentru sezonul verde.

Se afla la o distanta de 25 km de Brasov si 142 km de Bucuresti, la o altitudine de 1110 m, fiind cea mai înalta asezare urbana din România.
 
Vremea:  buna pentru turism in toate anotimpurile

Predeal este cea mai renumita si cea mai cautata statiune montana din Romania, avand cea mai mare solarizare de pe Valea Prahovei.

Statiunea este ideala pentru odihna, excursii, drumetii la cabane si agrement in orice anotimp. Pasionatii de drumetii frecventeaza traseele turistice, escalada, mountain-bike.

Atat iarna cat si vara, Predealul este prima optiune de petrecere a vacantelor montane in Romania, orasul atingand un grad de umplere hoteliera mult mai mare decat media statiunilor din tara.

Cazare si restauratie
: diversitate mare pentru toate bugetele

Predealul gazduieste peste 150 unitati de cazare, oferind toate tipurile de categorii turistice – hoteluri, vile, pensiuni, cabane incepand de la 2 stele, pana la 5 stele. Competitia in domeniul turistic din oras a dus la cresterea calitatii serviciilor si imbunatatirea continua a dotarilor hoteliere.

Atmosfera deconectanta, confortul modern, posibilitatile de cazare, alimentatie si agrement o recomanda ca o statiune a tuturor anotimpurilor.

Prin asezarea sa intre munti, prin frumusetea locurilor si a aerului curat, Predealul a reprezentat un punct de atractie pentru oamenii de seama ai tarii noastre, printre care se numara: familia Bratianu, prof. Zelea Codreanu (Vila Bara), maresalul Ion Antonescu (Vila Caprioara), Viorel Tilea - ambasadorul Romaniei la Londra in preajma celui de-al 2-lea Razboi Mondial, primul ministru Gigurtu (Vila Poiana).

In perioada comunista pentru Gheorghe Gheorghiu Dej se construieste vila de la Dambu Morii si se infiinteaza parcul dendrologic ce o inconjoara.

Nicolae Ceausescu obisnuia sa-si petreaca concediul (vara si iarna) la Predeal, pe Cioplea, unde familia Ceausescu, desi in concediu, obisnuia sa primeasca lideri de partid straini din tarile membre ale Tratatului de la Varsovia sau din Europa Occidentala. Dintre invitatii sai mai deosebiti amintim pe: Regele Iordaniei Hussein Ibn Talal, conducatorul Organizatiei de Eliberare a Palestinei, Yasser Arafat.

Statiune pentru recuperare si tratament – datorita bioclimatului specific

Statiune de odihna de importanta nationala, accesibila in toate anotimpurile, Predealul este un cunoscut centru al sporturilor de iarna cu un climat montan tonic-stimulativ - veri racoroase si ierni friguroase.

Temperatura medie anuala este de 5°C si media precipitatiilor de 1000 mm anual.

Stratul de zapada dureaza peste 100 de zile anual. Aerul curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului sunt principalii factori de cura recomandati in tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamantul tulburarilor endocrine si a problemelor de crestere a copiilor.

Statiune renumita pentru practicarea sporturilor de iarna


Alaturi de Poiana Brasov si Sinaia, Predealul ofera un domeniu schiabil de importanta internationala, gazduind periodic competitii importante de schi si snowboard-ing.

8 partii de ski
, insumand o lungime de peste 8500 metri, cu instalatii moderne de iluminare, zapada artificiala, transport modern pe cablu insumand peste 4000 metri, capacitate de transport 4000 persoane/ora si un complex de biatlon modern sunt functionale in medie 4 luni pe an.

Multiple variante de petrecere a timpului liber

Pe langa sporturile de iarna se pot practica: mountin biking, tenis, inot, catarari, bungee jumping, alpinism, parapantism, echitatie.

Agrement: plimbari in staiune in zone impadurite, puternic ozonate: Trei Brazi, Polistioaca, Cioplea.

Distractii pentru copii si tineri in parcul de agrement de la Trei Brazi: Fun Park.

Multe terase de vara, restaurante, discoteci – oferind meniuri variate pentru toate gusturile.
Trasee turistice: Muntii Bucegi, Postavarul, Piatra Mare, Baiului

Obiective turistice
importante in apropiere:  Sinaia - Castelul Peles, Manastirea Sinaia; Bran - Castelul Bran; Brasov - Biserica Neagra, Centrul medieval: Cetatea Rasnovului.
Panorama centru Predeal

5% reducere la cazare!
 X
*~* Aboneaza-te la newsletter sa primesti parola prin e-mail

5% reducere la cazare!