In Predeal s-a instalat primavara

In Predeal  s-a instalat primavara

In Predeal s-a instalat primavara.

Incepand cu acest weekend valul de aer cald si razele mai putin timide ale soarelui au adus un aer de primavara statiunii Predeal. Pasarelele canta, brandusele au facut covor mov in curtile pensiunilor si pe pajistile de la Trei Brazi.

Brandusele sau brebeneii – mov, galbene sau albe sunt florile ce vestesc venirea primaverii in Predeal.

Traditionalii ghiocei se gasesc din ce in ce mai rar in zona Predealului, in schimb brandusele mov incanta turistii trecatori prin frumusetea si gingasia lor.

Spre deosebire de ghiocei sau floarea pastelui care cresc in padure, brebeneii sunt flori dornice de soare si cresc in curtile si pe pajistile scaldate de soare.

Fara a necesita ingrijiri speciale, aceste flori sensibile infloresc atat primavara cat si toamna, facandu-si loc printre firele de iarba.

Pe drumul care duce spre Trei Brazi si in poinetele dintre cabanele Trei Brazi si Secuilor covorul mov de brebenei inmiresmeaza locul. Bulbii scosi cu grija din pamant pot fi replantati si in ghivece la inceputul lunii august, pentru a inflori toamna sau la sfarsitul lunii septembrie pentru a inflori primavara.

Anul acesta, acum in luna aprilie, brandusele sunt inflorite in Predeal si isi asteapta vizitatorii.
5% reducere la cazare!
 X
*~* Aboneaza-te la newsletter sa primesti parola prin e-mail

5% reducere la cazare!