In 1998, am decis construirea unei case de vacanta, cu scopul de a petrece weekendurile si vacantele, impreuna cu familia, rudele si prieteniim intr-un loc, nu departate de orasul natal, Bucuresti, dar feriti de poluarea urbana.

Am luat la rand statiunile de pe Valea Prahovei si ne-am oprit in Predeal, „vedeta” statiunilor montane, din acele timpuri. Predelul, statiunea montana preferata de familia prezidentiala Ceausescu, fusese rasfatata. Hotelurile moderne, discotecile renumite, partia accesibila, frumusetea locurilor, serviciile calificate, devenisera renumite in intreaga Europa. Autocare intregi de turisti straini care-si petreceau vacantele in Romania, faceau statiunea practic indisponibila pentru turistii romani.

Deci, am cautat un teren, la pret rezonabil. Pe Cioplea, zona unde erau fostele vile ale gospodariei de partid, pretul pentru terenul costruibil ne depasea bugetul, asa ca am ales Zona Trei Brazi, virginina de constructii, terenuri ieftine.

Terenul visurilor noastre era pe tapsanul de vis-a-vis de seculara Cabana Vanatorilor, cabana mica, unde isi trageau sufletul calatorii, in drumetiile spre Cabana Trei Brazi si Cabana Sacuilor.